De Devon Rex

                                              Het eerste Nederlandse (e)boek over dit kattenras


 

Een

ideale

kattige

huisgenoot

 

 

 

 

 

 

 

home-inleiding-bestellen/betalen-email-links-uw mening/contact-recensies

Over de schrijfster

Marjan Boonen is een betrekkelijk nieuwe schrijfster in de dieren-en-kattenwereld. Sinds 2004 is zij fokster van katten en hoewel haar beroep dat van klassiek zangeres, zanglerares en lerares Nederland is, hebben dieren in het algemeen en katten in het bijzonder altijd haar warme belangstelling gehad.

Zij begon met het fokken van het Maine Coon ras, maar had daarnaast al snel haar hart verloren aan de Devon Rex. Het fokken van dit ras is vervolgens een grote hartstocht geworden. Zij verzamelde veel kennis over katten fokken en de Devon Rex door het lezen van veel literatuur, volgen van cursussen en lezingen over kattengedrag-en-verzorging, gezondheid en ziekten, het volgen van veel berichten op Fora, het bezoeken en exposeren op kattenshows en haar werkzaamheden als steward aldaar. Daarnaast heeft zij ook door het omgaan met de vele wederwaardigheden van haar eigen katten in de loop van de tijd veel kennis verzameld over het fenomeen kat.

Zij schreef artikelen en verslagen voor verschillende kattenbladen, zoals de Majesteit, de Coontime (kwartaalblad Rasclub Maine Coon), de Miauw (Limbrakat), het Felikatblad en de Rexpert. Voor websites van verenigingen en haar eigen cattery-website verzorgde zij ook veel informatieve teksten. Ook was zij webmaster van de website van de Rexkattenclub (Rexen en Sphynxen binnen Felikat en Mundikat), waarvoor zij verschillende artikelen schreef.

Dit boek wil een gids zijn voor eenieder die interesse heeft in een wat onbekender kattenras dat echter elke kattenliefhebber die van katten-interactie en katten-geknuffel houdt zal verrukken. De Devon Rex is ook voor de niet zo groot behuisde Nederlander een makkelijk te houden en te verzorgen kat.

Marjan Boonen woont met haar man en katten in Utrecht.

 

 

 

 

 

 

 

 

Marjan Boonen samen met de drachtige Boonland's Kiss

 

klik

 Laatst bijgewerkt: 06 december 2020